Ο Κόσμος στην Οδό του Αρμαγεδδώνα

Ο Κόσμος στην Οδό του Αρμαγεδδώνα

r-PAUL-CRAIG-ROBERTS-large570

Αυτή είναι η καταληκτική διάγνωση του Αμερικανού δημοσιολόγου και τέως υπουργού Πωλ Γκραίγκ Ρόμπερτς, στο άρθρο που ακολουθεί, παρά τον παρακάτω τίτλο που επέλεξε ο συγγραφέας, τίτλο που ανταποκρίνεται στην αφετηρία  μιας κλιμακωτής ανάπτυξης επισημάνσεων στην ανάλυσή του, αντί στο τελικό της συμπέρασμα. Η όλη διαδρομή στην έκθεση στοιχείων και συλλογισμών πρέπει να καθηλώνει και το συμπέρασμα να πείθει ότι πράγματι πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ForeignPolicy Journal και σε άλλες διεθνείς ιστοσελίδες.

Για την μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Ο Ομπάμα απειλεί τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ

Του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς

Τό καθεστώς Ομπάμα εξαπέλυσε απειλές ταυτόχρονα κατά του εχθρού -όπως καθιστά τη Ρωσσία- και κατά των συμμάχων του ΝΑΤΟ, από τους οποίους η Ουάσιγκτων περιμένει να στηρίξουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτά δεν μπορεί να έχουν καλό τέλος.΄Οπως αντιλαμβάνονται ακόμη και οι Αμερικανοί, που ζούν σε χώρα ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, Ευρωπαίοι, Κινέζοι, και Νοτιοαμερικανοί είναι εξαγριωμένοι που η αμερικανική Στάζι κατασκοπεύει τις επικοινωνίες τους. Η προσβολή της NSA στη νομιμότητα, στο αμερικανικό σύνταγμα και στους διεθνείς διπλωματικούς κανόνες δεν έχει προηγούμενο. Και εντούτοις η κατασκόπευση συνεχίζεται, ενώ το Κογκρέσσο γλείφει το δάκτυλό του και προδίδει τον όρκο του να υπερασπίζεται το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.Η Δυτική Ευρώπη, βλέποντας ότι ο Λευκός Οίκος, το Κογκρέσσο και τα ομοσπονδιακά δικαστήρια είναι αδύναμα ή ανίκανα να θέσουν υπό έλεγχο το Αστυνομικό Κράτος Στάζι, αποφάσισε να δημιουργήσει έναευρωπαϊκό σύστημα επικοινωνιών που θα αποκλείει τις αμερικανικές εταιρείες, προκειμένου να εξασφαλίσει την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών των Ευρωπαίων πολιτών και των κυβερνήσεων από την Στάζι της Ουάσιγκτων. (Σ.μ. Ο Ρόμπερτς στηλιτεύει τρέχουσες αμερικανικές πρακτικές, μιλώντας μεταφορικά για μετεγκατάσταση της περιβόητης μυστικής αστυνομίας Στάζι, μετά την πτώση του τείχους, από το Ανατολικό Βερολίνο στην Ουάσιγκτων.)

Το καθεστώς Ομπάμα, παθιασμένο να μην του ξεφύγει ιδιώτης ή χώρα από το δίχτυ της κατασκοπείας του, κατήγγειλε την πρόθεση της Δυτικής Ευρώπης να προστατεύσει την μυστικότητα των επικοινωνιών της ως «παραβίαση των κανόνων εμπορίου».Ο Εκπρόσωπος Αμερικανικού Εμπορίου του Ομπάμα, ο οποίος διαπραγματευότανε στην Ευρώπη και στην Ασία μυστικές  «εμπορικές συμφωνίες», που εκχωρούν στις αμερικανικές εταιρείες ασυλία από τους νόμους όλων των χωρών που υπογράφουν τις συμφωνίες, απείλησε με ποινές του Οργανισμού Διεθνούς Εμπορίου, εάν το ευρωπαϊκό δίκτυο επικοινωνιών αποκλείσει τις αμερικανικές εταιρείες, που λειτουργούν ως κατάσκοποι της NSA. Η Ουάσιγκτων, στo απόγειο του τουπέ της, δήλωσε στους πειό απαραίτητους συμμάχους της ότι αν δεν μας αφήσετε να σας κατασκοπεύουμε θα χρησιμοποιήσουμε τον ΟΔΕ για να σας επιβάλουμε ποινές.

΄Ετσι λοιπόν. Τώρα ο υπόλοιπος κόσμος έχει κάθε λόγο να εγκαταλείψει τον Οργανισμό Διεθνούς Εμπορίου και να αποφύγει τις εμπορικές συμφωνίες εκατέρωθεν του Ειρηνικού και του Ατλαντικού. Οι συμφωνίες δεν είναι για το εμπόριο. Ο στόχος αυτών των «εμπορικών συμφωνιών» είναι να επιβάλλουν την ηγεμονία των ΗΠΑ και των αμερικανικών πολυεθνικών πάνω σε άλλες χώρες.Σε μια ιταμή επίδειξη της εξουσίας της Ουάσιγκτων στην Ευρώπη, ο Αμερικανός Εκπρόσωπος προειδοποίησε τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ:

« Ο Εμπορικός Εκπρόσωπος των ΗΠΑ θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη τέτοιων προτάσεων» δημιουργίας χωριστού ευρωπαϊκού δικτύου επικοινωνιών!Η Ουάσιγκτων έχει όμως εμπιστοσύνη στην καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι θα βάλουν  τις επιθυμίες της επάνω από την προστασία των επικοινωνιών στις χώρες τους.                          

Τους Ρώσους για το δολλάριο

Η ρωσική κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι με το να συμμετέχει στο αμερικανικό σύστημα του δολλαρίου αφήνει τη Ρωσία εκτεθειμένη στον κίνδυνο να λεηλατείται από δυτικές τράπεζες και μεγα-επιχειρήσεις ή άτομα χρηματοδοτούμενα από αυτές και ότι το ρούβλι είναι ευάλωτο σε υποτίμηση μεθοδευμένη από κερδοσκόπους στην ξένη χρηματιστική αγορά και από εκροή κεφαλαίων. Και ότι η εξάρτηση από το αμερικανικό σύστημα διεθνών πληρωμών εκθέτει τη Ρωσία σε αυθαίρετες κυρώσεις από την « Ασύγκριτη και Αναντικατάστατη Χώρα».΄Ο,τι η ρωσική κυβέρνηση άργησε τόσο πολύ να αντιληφθεί ότι το σύστημα πληρωμών με δολλάριο θέτει τις χώρες υπό τον έλεγχο της Ουάσιγκτων, προκαλεί κατάπληξη. ΄Ισως η εξήγηση βρίσκεται στην επιτυχία της προπαγάνδας του ψυχρού πολέμου. Η οποία παρουσίαζε τις ΗΠΑ σαν το φωτεινό άστρο, τον μεγάλο προστάτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον αντίπαλο των βασανιστηρίων, τον υπέρμαχο της ελευθερίας, τον υπερασπιστή των δυναστευομένων, τον ειρηνόφιλο, τον ευεργέτη του κόσμου. Και αυτή η εικόνα επιζούσε ακόμη και όταν οι ΗΠΑ είχαν εμποδίσει την άνοδο έστω και μιας δημοκρατικής κυβέρνησης στην Λατινικήν Αμερική και είχαν βομβαρδίσει μισή ντουζίνα χώρες σε ερείπια.Βγαίνοντας από τον κομμουνισμό, οι Ρώσοι φυσικά αγκάλιασαν αυτή τη προπαγανδιστικήν  εικόνα της «αμερικανικής ελευθερίας».

Παραβλέφθηκε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ήσαν το ίδιο διεφθαρμένες και είχαν αίμα στα χέρια τους. Κατά τα χρόνια της αντισοβιετικής προπαγάνδας, η Ουάσιγκτων δολοφονούσε γυναίκες και παιδιά στην Ευρώπη και κατηγορούσε τους κομμουνιστές. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν ο πρόεδρος της Ιταλίας, Φραντσέσκο Κοσσίγκα αποκάλυψε δημόσια την Επιχείρηση Γκλάντιο, μια σκευωρία ψευδούς τρομοκρατικής σημαίας την οποία διηύθυνε η CIA και η ιταλική μυστική υπηρεσία, κατά τις δεκαετίες του ΄60, του ’70 και του ’80, στοχοποιώντας με βόμβες γυναικόπαιδα στην Ευρώπη για να καταγγέλλει τους κομμουνιστές και να αποτρέπει έτσι τα εκλογικά κέρδη τους. Αυτή είναι από τις γνωστότερες στην Ιστορία προβοκάτσιες που να έχει οδηγήσει σε εκπληκτικές  ομολογίες της ιταλικής μυστικής υπηρεσίας.Τώρα που η ρωσική κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σύστημα του δολλαρίου για να προστατέψει τη ρωσική κυριαρχία, ο πρόεδρος Πούτιν προήλθε σε πετρελαϊκές συμφωνίες με την Κίνα και το Ιράν με το σύστημα Ρουβλίου/ ανταλλαγής προϊόντων. Αλλά η Ουάσιγκτων έχει αντιρρήσεις για την έξοδο της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών σε δολάρια.

Το δελτίο Zero Hedge, πειό αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης από τα αμερικανικά έντυπα και τηλεοπτικά μέσα, αναφέρει ότι η Ουάσιγκτων ειδοποίησε τη Ρωσία και το Ιράν ότι μια εκτός δολαρίου συμφωνία πετρελαίου θα κινούσε αμερικανικές κυρώσεις.Η αντίρρηση της Ουάσιγκτων στην ρωσο-ιρανική συμφωνία κατέστησε σαφές σε όλες τις κυβερνήσεις ότι η Ουάσιγκτων χρησιμοποιεί το διεθνές σύστημα πληρωμών με ρήτρα δολλαρίου ως μέσο ελέγχου. Γιατί πρέπει όλες οι χώρες να δέχονται ένα διεθνές σύστημα πληρωμών που διαβρώνει την ανεξαρτησία τους;

Τι θα συνέβαινε άν,αντί παθητικά να δέχονται τη ρήτρα δολλαρίου, οι χώρες απλώς εγκατέλειπαν το σύστημα δολλαρίου;

Η αξία του δολλαρίου θα κατέρρεε και μαζί και η ισχύ της Ουάσιγκτων. Χωρίς την εξουσία, που ο ρόλος του δολλαρίου ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος δίνει στις ΗΠΑ, να πληρώνουν τα χρέη τους τυπώνοντας δολλάρια, οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να διατηρήσουν την μιλιταριστική επιθετικότητά τους ούτε την δυνατότητα να εξαγοράζουν την υποταγή ξένων κυβερνήσεων στις εντολές τους.Η Ουάσιγκτων θα ήταν μια ακόμη αυτοκρατορία-ναυάγιο, της οποίας ο πληθυσμός μόλις τα φέρνει βόλτα, όταν το ΄Ενα Εκατοστό, που αποτελείται από τους μεγα-πλουσίους, συναγωνίζεται με θαλαμηγούς 70 μέτρων και στυλογράφους αξίας 750.000 δολλαρίων. Η αριστοκρτία και οι κολλήγοι. Αυτό είναι που ήδη έχει γίνει η Αμερική. ΄Ενα άλμα πίσω στην φεουδαρχική εποχή.

Το Συμπέρασμα

Είναι υπόθεση χρόνου η διεθνής αναγνώριση ότι οι ΗΠΑ είναι ένα χρεοκοπημένο κράτος ( “failed state”, κράτος-ναυάγιο, σε πλησιέστερη απόδοση).Ας προσευχηθούμε αυτή η αναγνώριση να γίνη προτού οι αλαζωνικοί κάτοικοι της Ουάσιγκτων ανατινάξουν τον κόσμο κυνηγώντας την ηγεμονία.

Οι προκλητικές στρατιωτικές κινήσεις εναντίον της Ρωσίας είναι τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες. Η συγκέντρωση αεροπορικών, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, κατά παράβαση της συνθήκης ΝΑΤΟ-Ρωσίας του 1997 και της Σύμβασης του Μοντραί, είναι φυσικό να θεωρείται ύποπτη από τη Ρωσία, ιδίως όταν  δικαιολογείται με ψεύδη, ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Πολωνία, στα Βαλτικά Κράτη και στη Μολδαβία, επιπλέον της Ουκρανίας.

Αυτά τα ψεύδη είναι διαφανή. Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέϊ Παβλώφ ζήτησε εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ, δηλώνοντας: «Περιμένουμε απαντήσεις, αλλά απαντήσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στούς κανόνες που έχουμε συμφωνήσει».

Ο ΄Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, μαριονέτα της Ουάσιγκτων τοποθετημένη στην βιτρίνα του ΝΑΤΟ και που δεν είναι επικεφαλής του ΝΑΤΟ περισσότερο από εμένα, απάντησε με τρόπο που δεν μπορεί παρά να αυξήσει τις ρωσικές ανησυχίες. Απέρριψε το αίτημα του Ρώσου υπουργού για εξηγήσεις ως «προπαγάνδα και παραπληροφόρηση».

Διαπιστώνουμε σαφώς μιαν αύξηση των εντάσεων, που προκαλούν η Ουάσιγκτων και το ΝΑΤΟ. Και που προστίθενται στις εντάσεις από το πραξικόπημα της Ουάσιγκτων στο Κίεβο. Αυτές οι άφρονες και επικίνδυνες  ενέργειες κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη της Ρωσίας στη Δύση και ωθούν τον κόσμο στον πόλεμο.Οι διαδηλωτές του Κιέβου, που έβγαλαν στον δρόμο οι ΜΚΟ της Ουάσιγκτων, ούτε που κατάλαβαν πως η ανοησία τους οδηγούσε τον κόσμο στην οδό προς τον Αρμαγεδδώνα.»

Ο αρθρογράφος:

Ο Δρ.Πωλ Γκραίγκ Ρόμπερτς διετέλεσε βοηθός υπουργός των Οικονομικών επί Προέδρου Ρήγκαν, και αρχισυντάκτης της Wall Street Journal. Επίσης αρθρογράφος σε εγκυρότατα μέσα ενημέρωσης όπωςBusiness WeekScripps Howard News Service και Creators Syndicate. Απόφοιτος του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης, έχει διδάξει σε ονομαστά πανεπιστήμια. Τα τελευταία βιβλία του είναι Τhe Failure of Laissez Fair Capitalism an Economic Dissolution of the West και  How America was Lost.

Πηγή: Ινφογνώμων

570 238 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Start Typing
Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

For performance and security reasons we use Cloudflare
required
Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.