Το στρατηγικό βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας

Το στρατηγικό βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας

facebook, σελίδα βιβλίου
facebook, σελίδα βιβλίου

Εισαγωγικό σημείωμα των εκδόσεων Ποιότητα: Νέο-Οθωμανισμός. Για τον Νέο-Οθωμανισμό οι Εκδόσεις Ποιότητα έχουν εκδώσει τρία σημαντικά βιβλία. Του Αχμέτ Νταβούτογλου Το στρατηγικό βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας και το Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες, καθώς επίσης και το συλλογικό έργο ελλήνων επιστημόνων Το στρατηγικό βάθος και η Τουρκία. Η νίκη του Ερτογάν στις προεδρικές εκλογές συμβολίζει, σε πρώτη φάση, την επικράτηση των ισλαμιστών. Όταν κυκλοφόρησαν τα βιβλία του Νταβούτογλου θεωρήθηκε ένα εκδοτικό γεγονός και κατατάχθηκαν επί μακρόν στις λίστες των best seller. Γράφτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες σχόλια. Εκλεκτικά θα αναδημοσιεύσουμε πολλά αυτά γιατί οι αναλύσεις του Υπουργού Εξωτερικών των νέο-Οθωμανών καθίστανται πολύ επίκαιρες.


Ανιχνεύσεις: Το στρατηγικό βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας from Αντίφωνο (antifono.gr) on Vimeo.

Για το βιβλίο του τούρκου υπουργού εξωτερικών: “Το στρατηγικό βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας” μιλήσαμε την Τετάρτη 2 Ιουνίου. Το βιβλίο εκδόθηκε στα ελληνικά απο τις εκδόσεις ”Ποιότητα” και οι βασικοί συνετελεστές της εκδοσής του αποτεέλεσαν το πάνελ της εκπομπής.

Παναγιώτης Ήφαιστος, Χρήστος Γιανναράς, Νεοκλής Σαρρής και Σάββας Καλεντερίδης ήταν οι συνομιλητές μας.

Η βασική σύλληψη του βιβλίου αποτελεί το νέο τουρκικό γεωπολιτικό δόγμα του νεοοθωμανισμού για το οποίο γράφηκαν ήδη αρκετά. Θα εξετάσουμε, μεταξύ άλλων, το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο προβάλλει τη σκέψη του ο κ. Νταβούτογλου.

Πηγή

Η ΑΟΖ, η Ελλάδα και το μάθημα της Αλβανίας

12 Αυγούστου, 2014

Π. Ήφαιστος, Οι Παλαιστίνιοι, το Ισραήλ, το «ζήτημα του σιωνισμού» και το σύγχρονο κρατοκεντρικό διεθνές σύστημα

12 Αυγούστου, 2014