Τουρκία: Το ΑΚΡ στηρίζει Νταβούτογλου για πρωθυπουργό

Τουρκία: Το ΑΚΡ στηρίζει Νταβούτογλου για πρωθυπουργό

axmet-ntaboutoglouΣύμφωνα με την ίδια πηγή τα αποτελέσματα έδειξαν μια συντριπτική στήριξη στο πρόσωπο του Νταβούτογλου, που από το 2009 είναι υπουργός Εξωτερικών της χώρας, για την θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης και του κόμματος.

To κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Τουρκία στηρίζει σθεναρά την υποψηφιότητα του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου για την θέση του πρωθυπουργού που θα διαδεχθεί το νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Yeni Safak η οποία θεωρείται προσκείμενη στην κυβέρνηση.

Η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη για να ορίσει το διάδοχο του Ερντογάν, στον οποίο ο νόμος επιβάλλει να παραιτηθεί από τις θέσεις του αρχηγού του κόμματος και του πρωθυπουργού όταν αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου την 28η Αυγούστου.
Όμως το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας αναφέρει ότι ο Ερντογάν είχε ήδη οργανώσει μια ψηφοφορία με την ευκαιρία μιας συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών των υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα αποτελέσματα έδειξαν μια συντριπτική στήριξη στο πρόσωπο του Νταβούτογλου, που από το 2009 είναι υπουργός Εξωτερικών της χώρας, για την θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης και του κόμματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «είναι τώρα σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Η πρώτη συνέντευξη Σνόουντεν σοκάρει τις ΗΠΑ

18 Αυγούστου, 2014

Στις φυλακές του Λορέτο με τον Τζον Κυριάκου

18 Αυγούστου, 2014