Εγγραφείτε στο Newsletter και κερδίστε 10% έκπτωση για την πρώτη σας παραγγελία! 

Π. Ήφαιστος, Αυτοκτονική τροχιά: Παράκαμψη των μονομερών κυριαρχικών δικαιωμάτων, κυπριακό κρατίδιο προδιαγραφών φρενοκομείου, Ελλάς στρατηγικά παγιδευμένη.

Π. Ήφαιστος, Αυτοκτονική τροχιά: Παράκαμψη των μονομερών κυριαρχικών δικαιωμάτων, κυπριακό κρατίδιο προδιαγραφών φρενοκομείου, Ελλάς στρατηγικά παγιδευμένη.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες κινείται μέσα σε μια δίνη παρακρούσεων. Όχι πως πριν ήταν καλύτερη αλλά οι Κων. Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου τηρούσαν, τουλάχιστον, κάποια προσχήματα λογικών αποφάσεων στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Για να είμαστε σαφείς τονίζουμε την φράση “προσχήματα”.  Γιατί μια αξιόπιστη εθνική στρατηγική προϋποθέτει συγκεκριμένες προδιαγραφές τις οποίες συχνά εξηγήσαμε. Για τις ανάγκες του παρόντος πάντως αναφέρεται ότι πρώτος ευθύνεται για το αυτοκτονικό “η Κύπρος κείται μακράν” το οποίο επειδή αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αυτόματα καθιστά το Ελλαδικό κράτος αναξιόπιστο στα όμματα των Τούρκων και όλων των άλλων. Ο δεύτερος μετά από συγκεκριμένες στρατηγικά ορθολογιστικές αποφάσεις διολίσθησε και αυτός στον κατευνασμό του Νταβός. Όσον αφορά τους Έλληνες της Κύπρου αφού άντεξαν -κυριολεκτικά ηρωικά με αποκορύφωση του ΟΧΙ του 2004 εν μέσω απειλών και με την Αθήνα συνηγορούσα ή παραμιλούσα-, επί δεκαετίες να τους θεωρούνται “μακράν”, στη Μητρόπολη των Ελλήνων οι κράχτες της νεοελληνικής παράκρουσης για το κυπριακό αλλά και για τα υπόλοιπα ζητήματα της εθνικής στρατηγικής κυριαρχούν.  

Ενώ πάντως προχωράμε εντός του 2021 οι εισροές αναξιοπιστίας πληθαίνουν εάν όχι γίνονται χείμαρρος και διατυπώνονται απερίφραστα και επακριβώς. Οποιουδήποτε είδους κατάργηση της ΚΔ και δημιουργίας συνομοσπονδίας -όπως και να την ονομάζουν κατά καιρούς οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος είναι ΔΔΟ με πολιτική ισότητα ή δύο κράτη συνομοσπονδιακά συνδεδεμένα –  οδηγεί αναπόδραστα και με μαθηματική ακρίβεια:

  • 1. Σε ένταξη της Μεγαλονήσου στα πεδία της Τουρκικής επικυριαρχίας εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και σταδιακή εθνοκάθαρση.
  • 2. Ως εκ τούτου σε θανατηφόρα στρατηγική ομηρία του Ελλαδικού κράτους.
  • 3. Σε κολοσσιαία γεωπολιτική και στρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας και κατά συνέπεια σε στρατηγική εκμηδένιση του Ελλαδικού κράτους (ιδιαίτερα εάν συνοδευτεί από την εκπλήρωση των δεδηλωμένων Τουρκικών σκοπών στην Αιγαίο και στην Κύπρο)

Μετά από φρικτά και ανείπωτα λάθη ή απάθεια δεκαετιών “τι κάνουμε”. Ακόμη και στρατηγικά νήπια θα απαντούσαν: 

  • Χάραξη σκληρών κόκκινων γραμμών και όχι διαμαρτυριών εν μέσω αντιφάσεων (βλ. πιο κάτω) οι οποίες όταν προκαλούν και θαυμασμό φανερώνουν τόσο την απουσία στρατηγικής κουλτούρας όσο και αξιόπιστης στρατηγικής
  • Αποφασίζεται άμεσα και πλήρως η εφαρμογή των προνοιών του διεθνούς δικαίου για την Αιγιαλίτιδα ζώνη σε όλες τις Ελληνικές θάλασσες.
  • Οροθετούνται με βάση το διεθνές δίκαιο οι θαλάσσιες ζώνες με την Κυπριακή Δημοκρατία.
  • Αποφασίζεται άμεσα ότι ποτέ δεν θα καταργηθεί η ΚΔ
  • Απορρίπτεται η ΔΔΟ κάθετα και οριζοντίως (που καταργεί την ΚΔ και την εντάσσει στα πεδία της τουρκικής επικυριαρχίας),
  • Απορρίπτονται άμεσα και κάθετα αποφάσεις του ΣΑ που παρανόμως αναφέρουν την δολοφονική και παράνομη λέξη που αντιβαίνει στις αποφάσεις του ΣΑ που είναι συμβατές με τον Χάρτη του ΟΗΕ (βλ. πιο κάτω ανάλυση στις παρεμβάσεις που παρατίθενται για το δήθεν «διαπραγματευτικό κεκτημένο» υπάρχουν και πολλές άλλες)
  • Απαιτείται άμεσα, ακλόνητα και αδιαπραγμάτευτα η δέσμευση της ΕΕ με την κοινοτική νομιμότητα που είναι η Πράξη Προσχώρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κοινότητα το 2004 (που ταυτόχρονα συνοδεύτηκε από την απόρριψη από τους Κύπριους της φασιστικής, ανελεύθερης και αντιδημοκρατικής δήθεν λύσης που πρόβλεπε το σχέδιο Αναν και που σήμερα προβλέπουν ότι τίθεται στο τραπέζι και συμφορά μας ότι λέμε εμείς οι ίδιοι – βλ. πιο κάτω)
  • Η Λευκωσία εάν μη τι άλλο για λόγους αυτοσυντήρησης αλλά και προασπίζοντας τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων απαιτεί από την Αθήνα να σταματήσει τα παίγνια με την τύχη των κυπρίων (τα δεινά για όλους θα είναι αβάστακτα εάν ο Ελληνισμός παγιδευτεί στρατηγικά στην Κύπρο)
  • Καμιά διαπραγμάτευση χωρίς προγραμματική αποδοχή της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας – ΟΧΙ κατάλυση της ΚΔ – ΟΧΙ ΔΔΟ – Πράξη προσχώρησης. Δεν καταργείς την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί το κράτος κάθε κοινωνίας είναι ο θεσμός συλλογικής ελευθερίας.
  • Δεν παραχωρείς τα παράνομα αποτελέσματα της εισβολής, δίνεις τα έκτοτε κατεχόμενα και καθιστάς τον εισβολέα συνιδιοκτήτη όλης της Νήσου, δηλαδή και τα νυν μη κατεχόμενα. Αυτό είναι πολιτικός και στρατηγικός μαζοχισμός και μάλιστα σαδιστικός. Αφού η Ελληνική πλευρά δεν φρόντισε να εξισορροπήσει τον εισβολέα (βλ. δοκίμιο αμέσως μετά για την «τριπλή στρατηγική») το παράνομο κατεχόμενο μένει ως έχει και ευκαιρίας δοθείσης απελευθερώνεται, κατ’ ευχή με διαπραγματεύσεις και εφαρμογή των αρχικών και μόνων που ισχύουν αποφάσεων του ΣΑ.

[Παρατίθενται παρενθετικά μερικές αναλύσεις υπάρχουν και πολλές άλλες:

  • «Διαπραγματευτικό κεκτημένο», η διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα, το ΣΑ και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. https://wp.me/p3OlPy-25R
  • Η Ελληνική πλευρά αυτοπαγιδευμένη. Συμφορά μας, ικετεύει για … ΔΔΟ και … μόνο ολίγον Αιγαίοhttps://wp.me/p3OqMa-1Un
  • Κυπριακό: Η μεγάλη παγίδα  https://wp.me/p3OlPy-25O
  • Αλλαγή στρατηγικής για το Κυπριακό: Διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα. Επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην βάση της διεθνούς και Ευρωπαϊκής νομιμότητας και το «Διαπραγματευτικό κεκτημένο» https://wp.me/p3OlPy-266
  • ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. https://wp.me/paSdey-149
  • Κυπριακή Δημοκρατία: Διαφύλαξη ή αυτοπαγίδευση; Γιατί κινδυνεύει να χαθεί η
  • Πλαίσιο Αρχών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με γνώμονα το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Διεθνές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων  http://wp.me/p3OlPy-lc
  • Ελληνική Εθνική Στρατηγική: Η τριπλή στρατηγική. Έννοια σκοποί προϋποθέσεις επιτυχούς εκπλήρωσης: η περίπτωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Κύπρου http://wp.me/p3OlPy-Ff 

Πριν προχωρήσουμε επισημαίνουμε τα εξής εξαιρετικά ανησυχητικά για την εθνική ασφάλεια εάν όχι και για την επιβίωση των νεοελλήνων:

  • Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ομολόγησε, και αυτό συνάγεται από μαγνητοφωνήσεις, ότι στην Ελβετία συζητούσε συνομοσπονδία (επέμενε, λέει, συμφορά μας, για κάποιου είδους … καλό περιεχόμενο ως και να αγνοεί τους σκοπούς της Άγκυρας)
  • Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας (βέβαια παρόμοια και οι προγενέστεροι πρωθυπουργοί) δήλωσε τον ότι «θεμέλιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε όλη την κυπριακή επικράτεια». Εξήγησε μάλιστα στη συνέχεια ότι «μόνη βιώσιμη λύση είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα» (Η Ελληνική πλευρά αυτοπαγιδευμένη. Συμφορά μας, ικετεύει για … ΔΔΟ και … μόνο ολίγον Αιγαίο. https://wp.me/p3OqMa-1Un)
  • Παρόμοια ο Υπουργός Εξωτερικών παράλληλα με τις διαμαρτυρίες του στην Άγκυρα ενώπιον του Τούρκου υπουργού εξωτερικών δήλωσε: «Η αξιοπιστία της Ελληνικής εθνικής στρατηγικής στην κόψη του ξυραφιού https://wp.me/p3OlPy-1Yf».

Τα πιο πάνω καθιστούν ολοφάνερο ότι για κάθε λογικό και ορθολογιστή  λόγω δικών μας λανθασμένων θέσεων και στην καλύτερη περίπτωση λόγω άγνοιας τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα εισέρχονται σε νέα φάση και βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Η συνέχιση ανορθολογικών και αυτοκτονικών θέσεων και αποφάσεων δεν μπορεί παρά να αποβεί μοιραία. Αφήνουμε το μέτωπο της Ευρώπης, των ΗΠΑ, των Βαλκανίων και της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Θράκη και στεκόμαστε στην Κύπρο.

Εάν οι Έλληνες της Κύπρου διολισθήσουν στην αγκαλιά της Τουρκίας η Μικρασιαστική καταστροφή του 1922 συγκριτικά θα είναι ασήμαντο ιστορικό επεισόδιο. Σχετικά με την Κύπρο να θυμηθούμε ότι εκατοντάδες φορείς επιστημονικών τίτλων και πολλοί πολιτικάντηδες σπιθαμιαίου πολιτικού και πνευματικού αναστήματος υπέγραφαν λίστες υποστήριξης του φασιστικού, ανελεύθερου, αντί-δημοκρατικού και νομικά τερατώδους σχεδίου Αναν. Οι αναφορές μας είναι όντως σκληρές αλλά σκληρή είναι και η απώλεια της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας που πάντα οδηγεί σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. [συναφή και τα «Ένας πολιτικός ψυχίατρος να εξηγήσει τι σημαίνει διζωνική ομοσπονδία http://wp.me/p3OlPy-D7», «[“Πλαίσιο Αρχών για μια δίκαιη λύση και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με γνώμονα το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο”, από… http://wp.me/p3OlPy-lc» και «In Memoriam Γιάννου Κρανιδιώτη. Ειρηνική επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών και ο Γιάννος Κρανιδιώτης http://wp.me/p3OlPy-I2 » ]

Παράκρουση είναι το είδος της «λύσης» του Κυπριακού όπως το συζητάμε και το τελικά καταντήσαμε να ικετεύουμε να γίνει αποδεκτό (και ηρωικά να διαμαρτυρόμαστε μαζί και με ηρωικές διαμαρτυρίες για το τι λέει το διεθνές δίκαιο και οι Συνθήκες αντί σε άμεση εκπλήρωσή τους) τις τελευταίες δεκαετίες. Παράκρουση που προκαλεί πολιτικό και διπλωματικό ανορθολογισμό που σέρνει την Κύπρο στην αγκαλιά της Τουρκίας και που επαναλαμβάνουμε και υπογραμμίζουμε ότι καθιστά όμηρους τους Έλληνες της Κύπρου παγιδεύοντας στρατηγικά την Ελλάδα. Πολιτική ισότητα λέχθηκε πριν αρκετές δεκαετίες, έκτοτε συζητάμε οικειοθελώς περί αυτού οδηγούμενοι από το ένα αδιέξοδο στο άλλο και πολλοί δικοί μας ανεγκέφαλοι (ή κάτι χειρότερο) έχουν κάνει την λεγόμενη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία σημαία τους. Παράκρουση δηλαδή άνευ ορίων που καθιστά την Ελλάδα και την Κύπρο αναξιόπιστα κράτη και αναλώσιμα στον βωμό των στρατηγικών παιγνίων.

  • Γιατί να μην κάνουν το ίδιο και οι άλλα κράτη αφού εμείς αυτό δεδηλωμένα θέλουμε, δηλαδή την καταστροφή μας.
  • Γιατί να υποστηρίξουν κάτι διαφορετικό άλλα κράτη όταν ακόμη και πρώην πρωθυπουργοί ομολόγησαν ότι αντί να εφαρμόσουν τα μονομερή κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας για την Αιγιαλίτιδα ζώνη χωρίς να έχουν το παραμικρό δικαίωμα και παρανομώντας ερήμην της κοινωνίας συζητούσαν να την παραδώσουν.
  • Γιατί να πουν κάτι διαφορετικό οι άλλοι αφού εμείς δεν ζητούμε ένα βιώσιμο κράτος απαλλαγμένο από τις διχαστικές αβαρίες των αποικιοκρατών που μας παγίδεψαν την στιγμή που «έφυγαν» στην λογική του διαίρει και βασίλευε!
  • Γιατί να το κάνουν άλλοι αφού εμείς οι ίδιοι δεν ζητούμε αυστηρή εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας όσον αφορά την διεθνή τάξη (αποχώρηση στρατευμάτων εισβολής) και γιατί να πουν κάτι άλλο τρίτα κράτη όταν εμείς δεν απαιτούμε να τηρηθεί αυστηρά η διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα! [“Πλαίσιο Αρχών για μια δίκαιη λύση και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με γνώμονα το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο”, από… http://wp.me/p3OlPy-lc – και τα άλλα δοκίμια που ήδη παρατέθηκαν για το δήθεν «διαπραγματευτικό κεκτημένο»]

Για να τελειώσω αυτό το σύντομο σημείωμα με αφορμή την θέση του νεοεκλεγέντος ηγέτη των τουρκοκυπρίων, ο οποίος λογικά υιοθετεί τις πάγιες ακραίες θέσεις της Τουρκίας (βλ. στο τέλος), σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες του πόσοι πολλοί κράχτες στην δική μας πλευρά θα δαγκώνουν οτιδήποτε δόλιο καρότο τους δοθεί που θα εκπληρώνει τον τουρκικό αναθεωρητισμό. Δαγκώνουν τα καρότα πού επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την εισβολή και κατοχή κάτι που επί δεκαετίες κατορθώσαμε να αποτρέψουμε (και κυρίως με το μεγαλειώδες ΟΧΙ του 2004 κατά του φασιστικού σχεδίου Αναν) και δαγκώνουν καρότα συνομιλιών για τα μονομερή κυριαρχικά μας δικαιώματα που αφορούν την Αιγιαλίτιδα ζώνη [ως προς αυτό στην Αθήνα στην καλύτερη περίπτωση επικρατεί χάος και στην χειρότερη μεθοδεύεται κάποια ωραιοποιημένη “καλή ατζέντα” κατευνασμού του τουρκικού αναθεωρητισμού].

Για να επανέλθουμε στο κυπριακό διερωτόμαστε για τους λόγους που οι κατέχοντες ευθύνης δεν συνεκτιμούν δεόντως το γεγονός ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να επιβιώσει όταν εσωτερικά είναι διαιρεμένο σε εθνική και ρατσιστική βάση! Μια ενδοκρατική τάξη την οποία όχι μόνο νομιμοποιεί το έγκλημα πολέμου των εποίκων [ΈΠΟΙΚΟΙ – ΈΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΈΜΟΥ. by Alfred de Zayas, Geneva, THE ANNAN PLAN AND THE IMPLANTATION OF TURKISH SETTLERS IN NORTHERN CYPRUS, Έποικοι – Εγκλήματα πολέμου – Καταστατικός Χάρτης ΟΗΕ, Διεθνές Δίκαιο http://wp.me/p3OlPy-1lx] αλλά και που θα εποπτεύει η «εγγυήτρια» Τουρκία αλλά οι συμμετέχοντες σε εθνική/ρατσιστική βάση θα πρέπει να αποφασίζουν με πολιτική ισότητα, δηλαδή ομόφωνα επί όλων. Γιατί δεν αντιτάσσουμε το γεγονός ότι το ζήτημα της διασφάλισης των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών ενός κράτους είναι ένα πράγμα και άλλο η δημιουργία ενός φρενοκομείου που θα ονομαστεί «Νέα Κύπρος» (έτσι το ήθελε ο τουρκικός, «ελληνικός» και ξένος Ανανισμός που τώρα επανέρχεται δριμύς και αποφασισμένος να μας δώσει την χαριστική βολή). Αναμενόμενα αλλά αυτό αφήνει τους Έλληνες ιθύνοντες αδιάφορους στις “διαπραγματεύσεις” δραστηριοποιείται ξανά πολύ ενεργά η νεο-αποικιακή Μεγάλη Βρετανία. Η παράκρουσή μας και η αφέλειά μας να συζητάμε σε αυτή την βάση είναι αυτοκτονική και παγιδευτική του μέλλοντος.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός διεθνολόγος ή και συνταγματολόγος για να γνωρίζει ότι εάν βάλουν μέσα σε ένα κράτος το 82% μιας εθνικής πλειοψηφίας και το 18% μιας εθνοτικής μειοψηφίας δεν θα υπάρχει δυνατότητα οποιασδήποτε απόφασης. Μόνο διενέξεις, συγκρούσεις και τουρκική παρέμβαση να … σώσει το νέο κρατίδιο. Να το εντάξει πλήρως στην τουρκική σφαίρα επιρροής όπως επανειλημμένα έγραψε στα κείμενά του ο πρώην τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Μέχρι βέβαια να τουρκοποιηθεί θα κάνει κάτι καλύτερο για την Τουρκία: Ενώ δηλαδή θα φεύγουν σταδιακά οι Έλληνες της Κύπρου από το νησί οι υπόλοιποι που θα ζουν εκεί θα είναι στρατηγικοί όμηροι της Τουρκίας και που τονίζουμε ξανά το Ελλαδικό κράτος θα είναι θανάσιμα παγιδευμένο.

Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να είμαστε αισιόδοξοι. Μερικοί βέβαια στις Θερμοπύλες της λογικής και του ορθολογισμού θα συνεχίσουμε όπως επί δεκαετίες κάνουμε να διατυπώνουμε θέσεις με επιχειρήματα και θεμελιώσεις όπως πιο πάνω τον παράνομο χαρακτήρα του δήθεν “διαπραγματευτικού κεκτημένου”. Πέραν του ότι η Ελλάδα είναι γονατισμένη από τα φρικτά λάθη του πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης η πνευματική ζημιά είναι μεγάλη και μάλλον ανεπίστροφη. Εάν κρίνουμε από πολλές στάσεις μας συμπεριλαμβανομένου του κυπριακού ζητήματος το πολιτικό-πνευματικό ανοσοποιητικό των νεοελλήνων καταμαρτυρεί μεγάλες βλάβες. Διεθνισμοί, κοσμοπολιτισμοί, ιδεολογήματα περί «παγκοσμιοποίησης» και εθνομηδενισμοί έχουν ροκανίσει τους νεοέλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο σε τέτοιο βαθμό που υπάρχει πλέον μεγάλο έλλειμμα πολιτικού ορθολογισμού.

Γιατί πολιτικός ορθολογισμός συνεπάγεται σωστή γνώση και κατανόηση του ρόλου του κράτους στον σύγχρονο κόσμο, των προϋποθέσεων βιωσιμότητάς του και των αναγκών που θέτει το θηριώδες και ακραία ανταγωνιστικό διεθνές σύστημα. Θηριώδες όχι επειδή έτσι το κατασκεύασε κάποιος αλλά επειδή εγγενώς δεν υπάρχει τρόπος προσδιορισμού πλανητικής πολιτικής ηθικής και πλανητικής διακυβέρνησης που θα διαχειριζόταν ένα πλανητικό σύστημα διανεμητικής δικαιοσύνης. Απουσιάζει μια παγκόσμια κοινωνία και δεν μπορεί να κατασκευαστεί. Τόσες χιλιετίες έτσι ήταν και έτσι συνεχίζει. Τόσο απλά. Μπορεί να το καταλάβουν και νήπια σε άλλα βιώσιμα κράτη δεν μπορεί εν τούτοις να γίνει κατανοητό στην Ελλάδα. Το μεταπολιτευτικό ροκάνισμα για να μην πω το μεταπολεμικό έχει προκαλέσει αθεράπευτες (;) βλάβες.

PlatiasWaltzIntro

Μερικές αναρτήσεις

  • «Διαπραγματευτικό κεκτημένο», η διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα, το ΣΑ και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. https://wp.me/p3OlPy-25R
  • Η Ελληνική πλευρά αυτοπαγιδευμένη. Συμφορά μας, ικετεύει για … ΔΔΟ και … μόνο ολίγον Αιγαίοhttps://wp.me/p3OqMa-1Un
  • Κυπριακό: Η μεγάλη παγίδα  https://wp.me/p3OlPy-25O
  • Αλλαγή στρατηγικής για το Κυπριακό: Διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα. Επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην βάση της διεθνούς και Ευρωπαϊκής νομιμότητας και το «Διαπραγματευτικό κεκτημένο» https://wp.me/p3OlPy-266
  • ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. https://wp.me/paSdey-149
  • Κυπριακή Δημοκρατία: Διαφύλαξη ή αυτοπαγίδευση; Γιατί κινδυνεύει να χαθεί η
  • Πλαίσιο Αρχών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με γνώμονα το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Διεθνές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων  http://wp.me/p3OlPy-lc
  • ΚΎΠΡΟΣ: “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ” ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ http://wp.me/p3OlPy-12U 
  • Ελληνική Εθνική Στρατηγική: Η τριπλή στρατηγική. Έννοια σκοποί προϋποθέσεις επιτυχούς εκπλήρωσης: η περίπτωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Κύπρου http://wp.me/p3OlPy-Ff 
  • Η αξιοπιστία της Ελληνικής εθνικής στρατηγικής στην κόψη του ξυραφιού https://wp.me/p3OlPy-1Yf

 

Ελληνική Εθνική Στρατηγική: Η τριπλή στρατηγική. Έννοια σκοποί προϋποθέσεις επιτυχούς εκπλήρωσης: η περίπτωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Κύπρου http://wp.me/p3OlPy-Ff 

In Memoriam Γιάννου Κρανιδιώτη. “Ειρηνική” επίλυση των ελληνοτουρκικών “διαφορών” http://wp.me/p3OlPy-I2 

«Διαπραγματευτικό κεκτημένο», η διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα, το ΣΑ και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. https://wp.me/p3OlPy-25R

Κυπριακό: Η μεγάλη παγίδα  https://wp.me/p3OlPy-25O

Αλλαγή στρατηγικής για το Κυπριακό: Διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα. Επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην βάση της διεθνούς και Ευρωπαϊκής νομιμότητας και το «Διαπραγματευτικό κεκτημένο» https://wp.me/p3OlPy-266

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. https://wp.me/paSdey-149

https://wp.me/p3OqMa-17D

ΈΠΟΙΚΟΙ – ΈΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΈΜΟΥ. by Alfred de Zayas, Geneva, THE ANNAN PLAN AND THE IMPLANTATION OF TURKISH SETTLERS IN NORTHERN CYPRUS, Έποικοι – Εγκλήματα πολέμου – Καταστατικός Χάρτης ΟΗΕ, Διεθνές Δίκαιο http://wp.me/p3OlPy-1lx

THE CYPRUS ISSUE: SLIDING ON A KNIFE-EDGE”, European Parliament, conference 31.1.2017 (it includes the report on “International and European law” in four languages) http://wp.me/p3OqMa-1kT

ΚΥΠΡΙΑΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΊΕΣ: ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΠΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 http://wp.me/p3OlPy-1owhttp://wp.me/p3OqMa-1hK

 

Π. Ήφαιστος – P. Ifestos

www.ifestos.edu.grinfo@ifestos.edu.gr  www.ifestosedu.grinfo@ifestosedu.gr

 Twitter https://twitter.com/ifestosedu

Linkedin https://www.linkedin.com/in/panayiotis-ifestos-0b9382131/

Instagram https://www.instagram.com/p.ifestos/

Στρατηγική Θεωρία–Κρατική Θεωρία https://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/

Προσωπική σελίδα https://www.facebook.com/p.ifestos

Προσωπικό προφίλ https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos

Πολιτισμός, Περιβάλλον, Φύση, Ψάρεμα https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB

Διεθνής πολιτική 21ος  αιώνας https://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/

ΗΠΑ: Ιστορία, Διπλωματία, Στρατηγική https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/

Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος: Ανισόρροπο τρίγωνο https://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/

Διαχρονική Ελληνικότητα https://www.facebook.com/groups/Ellinikotita/

Φιλοπατρία, Δημοκρατία, Ελευθερία https://www.facebook.com/groups/philopatria/

Άνθρωπος, Κράτος, Κόσμος–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/

Κονδύλης Παναγιώτης https://www.facebook.com/groups/Kondylis.Panagiotis/

Θολό βασίλειο της ΕΕ https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/

Θουκυδίδης–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/thucydides.politikos.stoxasmos/

Μέγας Αλέξανδρος–Ιδιοφυής Στρατηγός και Στρατηλάτης https://www.facebook.com/groups/M.Alexandros/

Εκλεκτά βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν https://www.facebook.com/groups/eklektavivlia/

Ειρηνική πολιτική επανάσταση https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/

«Κοσμοθεωρία των Εθνών» https://www.facebook.com/kosmothewria.ifestos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

630 630 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Start Typing
Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

For performance and security reasons we use Cloudflare
required
Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.