Οι διάλογοι Τσίπρα – Μέρκελ για το δημοψήφισμα

Οι διάλογοι Τσίπρα – Μέρκελ για το δημοψήφισμα

TsiprasMerkelOlant

Ότι απόφαση και να πάρει η Ευρωομάδα, ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “η δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup”.
Σύμφωνα με το Mega, όταν τέθηκε χθες από την κ. Μέρκελ στον κ. Τσίπρα το ερώτημα αν μπορεί να τοποθετηθει διαφορετικά το ερώτημα, σχετικά δηλαδή με παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, με την γερμανίδα Καγκελάριο να επιμένει ότι αυτό είναι το δίλλημα,  ο πρωθυπουργός της απάντησε ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και αποφασίζει μόνη της πως θα τεθεί το ερώτημα και ότι δεν τίθεται θέμα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι που επανέλαβε και στον κ. Ολάντ.
«Δεν θα σας ζητήσω την άδεια για να κάνω δημοψήφισμα» φέρεται να ανέφερε τονίζοντας οτι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει κυρίαρχα πως θέλει να προχωρήσει.
Απαντήσεις
Ο κ. Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup αποφάσισαν την Πέμπτη να δώσουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών. Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις, ανέφεραν σε σχόλιό τους κυβερνητικές πηγές με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπομάδας Γ. Ντάισλεμπλουμ.
“Όλη η διεθνής κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μάλιστα τη Δευτέρα στο ΕuroSummit θεωρήθηκε ως μια πολύ καλή βάση για συζήτηση” σημείωναν οι ίδιες πηγές επισημαινοντας ότι “Οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική κυβέρνηση. Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται ενίοτε επιστρέφουν. Ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή αποφασίζει για την αξιοπρέπεια του απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς”.
Πηγή: Ημερησία

Jacqueline de Romilly, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - Ο ΝΌΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΣΚΈΨΗ

27 Ιουνίου, 2015

Παναγιώτης Ήφαιστος, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ- ΚΡΑΤΙΚΉ ΘΕΩΡΙΑ: Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

27 Ιουνίου, 2015