Π. Ήφαιστος, Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: ΈΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ: ΣΤΟ ΤΡΕΛΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΔΕΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΔΙΖΩΝΙΚΕΣ, ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ (ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ) ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ.

Π. Ήφαιστος, Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: ΈΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ: ΣΤΟ ΤΡΕΛΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΔΕΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΔΙΖΩΝΙΚΕΣ, ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ (ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ) ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ.

Γιατί, πλέον, δεν γράφουμε συχνά για το κυπριακό. Απλά μετά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές όταν ανάλαβαν την εξουσία φανατικοί υποστηρικτές της ρατσιστικής, αντί-δημοκρατικής, ανελεύθερης και γενοκτονικής προσέγγισης του σχεδίου Αναν, οι πιθανότητες να επιβιώσει η Κύπρος λιγοστεύουν. Η συνηγορία της Αθήνας με την Αυτοκτονία του ενός δέκατου του Ελληνισμού ενισχύει αυτή την εκτίμηση. Ο κυριότερος εχθρός είναι αυτός που κρύβει μέσα του ο ίδιος ο εαυτός ενός εκτροχιασμένου όντος. Εάν ένας άνθρωπος ή μια συλλογικότητα κατά κάποιο τρόπο αποφασίσει να αυτοκτονήσει και οι συγκυρίες το ευνοούν, πιθανότατα δεν σώζεται με τίποτα. Δεν μπορεί να εκλέγονται στην πολιτική ηγεσία άτομα με δεδηλωμένα εθνικά αυτοκτονικά σχέδια.

Τα δύο τελευταία χρόνια δυστυχώς αυτά επιβεβαιώθηκαν. Αντί να υιοθετηθεί μια ανένδοτη διαπραγματευτική θέση υπέρ ενός βιώσιμου κράτους δημοκρατικά δομημένου, η κυβέρνηση (και το σύστημα των «πατριωτών» που την στηρίζουν) και η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετούν μια ξεκάθαρα αυτοκτονική πορεία που θα δέσει την μεγαλόνησο στο τρελό άρμα όχι μόνο των ισλαμιστών της Τουρκίας (για όποιον θέλει να καταλάβει πόσο «μετριοπαθείς» είναι καλά κάνει να διαβάσει το βιβλίο του Νταβούτογλου «Ισλαμική Κοσμοθεωρία»).

Για το τι σημαίνει βιώσιμη λύση υπάρχει πλατφόρμα τεκμηριώσεων στην έκθεση εμπειρογνωμόνων που γράφτηκε από διεθνείς πάνελ μετά την ηρωική απόρριψη του σχεδίου Αναν από την Κυπριακή κοινωνία και τον τότε πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Είναιισρι Τουρκία αναρτημένη, μεταξύ άλλων, στον σύνδεσμο «Πλαίσιο Αρχών για μια δίκαιη λύση και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με γνώμονα το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο”, από… http://wp.me/p3OlPy-lc Στην διεύθυνση http://www.ifestosedu.gr/32RuleofLaw.htm υπάρχει σε περισσότερες γλώσσες συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής.

Η Τουρκία δεν είναι ένα οποιοδήποτε κράτος. Είναι ένα από τα πλέον επισφαλή κράτη του πλανήτη. Εν τούτοις, η Κύπρος με ενθουσιασμό που θυμίζει φρενοπάθεια ετοιμάζεται να προσδεθεί στο άρμα της. Η Τουρκία είναι το κράτος που κατέχει το κομβικό σταυροδρόμι μεταξύ ηπείρων, εθνών και πολιτισμών. Δεν είναι η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (ούτε καν η Οθωμανική  Αυτοκρατορία). Είναι ένα κράτος που παρά την μεγάλη εσωτερική διαφοροποίησή του κατόρθωσε να επιβιώσει με γενοκτονίες, εθνοκαθάρσεις και καταστολές άλλων εθνών ή μειονοτήτων στο εσωτερικό τους (ρωτήστε οποιοδήποτε Κούρδο και θα σας το πει ενώ δεν θα βρείτε Ιβρίους και Τενεδιούς να σας το πουν οι δε λιγοστοί Κωνσταντινουπολίτες και αυτοί θα σας το επιβεβαιώσουν).

Η κυριαρχία των νέο-ισλαμιστών τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μας απασχόλησε πολύ (αναζητήστε τα δεκάδες άρθρα δικά μου και άλλων κυρίως του αείμνηστου Νεοκλή Σαρρή στο διαδίκτυο για το «Στρατηγικό βάθος» και το «Ισλαμική κοσμοθεωρία» του Νταβούτογλου, νυν πρωθυπουργού). Δεν είναι μόνο η προγραμματική αυτοκτονική υπερεξάπλωση της στρατηγικής των ισλαμιστών (η θέση του Νταβούτογλου ότι θα υπερβεί τις κρατικές διαιρέσεις για να καταστεί η Τουρκία ο ηγεμόνας των ισλαμικών εθνών είναι τουλάχιστον αφελής). Είναι επίσης το γεγονός ότι στηρίχθηκαν σε πλήθος λανθασμένων αντιλήψεων για το πώς μπορούν να κρατήσουν ενιαίο το δικό του κράτος. Επικράτησαν μεν επί των Κεμαλικών αλλά η αιώνια κυριαρχία τους δεν είναι αυτονόητη. Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι διττό.

Αφενός στην περιφέρεια της Τουρκίας δημιουργείται ένα χάος πολέμων, κρατών που καταρρέουν και βέβαια οι «αποκεφαλιστές» του isri την έλευση των οποίων πριν μερικά χρόνια δεν θα πρόβλεπε ούτε καν η χειρότερη φαντασία ακόμη και ενός πολύ καταρτισμένου αναλυτή της διεθνούς πολιτικής. Χάος. Ναι χάος και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αναζητήσει αναλύσεις για την στρατηγική του χάους των ΗΠΑ οι οποίες παρά τον απίστευτο χαρακτήρα τους γίνονται ολοένα και πιο ευλογοφανείς.

Αφετέρου, στο εσωτερικό η πολιτική των νέο-ισλαμιστών ήταν ένα ανεπιτυχές μίγμα κατευνασμού, διαπραγματεύσεων και συνέχισης του πολέμου, των καταστολών και των υπονομεύσεων με τα διάφορα τμήματα του Τουρκικού κράτους συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ οδυνηρό για την Τουρκία. Βρίσκεται εν μέσω ενός χαώδους περιβάλλοντος με πολλούς περιφερειακούς και εσωτερικούς πολέμους ενώ τα πραγματικά σύνορα, πλέον, λίγοι ξέρουν που είναι.

Τίποτα δεν αποκλείεται γιατί τα μικρά και μεγάλα κύματα των καταιγιστικών στρατηγικών εξελίξεων συναντώνται και συμπλέκονται άναρχα ενώ φίλοι και εχθροί εναλλάσσονται με ρυθμό που δύσκολα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει.

Αχμέτ Νταβούτογλου, Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες

Αχμέτ Νταβούτογλου, Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες

Στο εσωτερικό της Τουρκίας χρόνιες διαιρέσεις κάθε είδους –μεταξύ νέο-τούρκων και μειονοτήτων κυρίως των κούρδων που υπολογίζονται πάνω από δύο δεκάδες εκατομμύρια, μεταξύ ισλαμιστών και κεμαλιστών και χρόνιες ταξικές διαιρέσεις οι ρίζες των οποίων πρέπει να αναζητηθούν στην δεκαετία του 1920 και εντεύθεν (υπάρχει ένα καταπληκτικό βιβλίο του Νεοκλή Σαρρή, «Η οικογένεια στην Τουρκία» όπου γίνονται συγκλονιστικές περιγραφές)– βαθαίνουν και εντείνονται. Ο δε εξτρεμισμός του Ερτογάν γίνεται ολοένα και πιο πασίδηλος.

Στις «εταιρείες στοιχημάτων» όσοι έχουν στοιχειώδεις γνώσεις για την μεταψυχροπολεμική εποχή, δύσκολα θα στοιχημάτιζαν ότι η Τουρκία θα μείνει ενιαίο κράτος. Είναι ένα διαφοροποιημένο κράτος, εν μέσω πολλών εσωτερικών και εξωτερικών πολέμων και με μια ηγεσία που λειτουργεί σπασμωδικά και νευρικά.

Τώρα, τι έρχεται ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο; Είναι οι αμφιλεγόμενες, αμφίπλευρες, αμφίσημες, αμφιλεγόμενες, μπερδεμένες για την ίδια την Τουρκία και σίγουρα αμήχανες και σπασμωδικές σχέσεις της Άγκυρας με το εκτεταμένο πλέον «σύστημα των αποκεφαλιστών» (ISRI). Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι όπως συμβαίνει και σε άλλα μουσουλμανικά κράτη η καλλιέργεια υπερφίαλων μουσουλμανικών ιδεολογημάτων και θεωρημάτων από τους ηγέτες των τούρκων νέο-ισλαμιστών προετοίμασε το έδαφος για το ISRI («μυστηριώδης υπόθεση» που σε κάθε περίπτωση υπηρετεί τις «στρατηγικές του χάους»: κατεδάφιση των ευάλωτων και απρόσεκτων κρατών και έλεγχος καταστολή μεγάλων περιοχών – αυτή είναι η μεταψυχροπολεμική εποχή την οποία ελαφρόμυαλοι παρασιτικά ζώντες και φορείς επιστημονικών τίτλων στην Ελλάδα πρόβλεπαν ως απολύτως ανθόσπαρτη και την Ελλάδα μέσα σε αυτό την παιδική χαρά ασφαλή – εξ ου και η αχαρακτήριστη καταπολέμηση και οι δολοφονίες χαρακτήρα όταν γράφαμε για «αποτρεπτική στρατηγική τις δεκαετίες του 1990 και 2000). Οι σχέσεις της Τουρκίας με το ISRI εξάλλου, είναι αντιφατικές και ερασιτεχνικές. Προσπαθώντας να μιμηθεί τις στρατηγικές των μεγάλων δυνάμεων που διαρκώς διαχειρίζονται πελατειακά τις σχέσεις με τους εμπλεκόμένους των περιφερειακών διενέξεων, η Άγκυρα ξέχασε ότι είναι ισλαμική χώρα και μάλιστα με μεγάλα τμήματα τάσεων εξόχως εξτρεμιστικών.

Τι θα γίνει; Κανείς δεν ξέρει. Σίγουρα όμως η Τουρκία είναι ένα τρελό λεωφορείο πάνω στο οποίο οι Έλληνες θα δέσουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους, τους Κύπριους. Ήδη από το 1821 άρχισαν τον αγώνα εθνικής ολοκλήρωσης παράλληλα με τους Έλληνες των Βαλκανίων και συνέχισαν να αξιώνουν να ενσωματωθούν στο εθνοκράτος που δημιουργήθηκε στην συνέχεια. Το δίκαιο της από-αποικιοποίησης (one man one vote – «ένας άνθρωπος μια ψήφος», διαφορετικά θα είχαμε κοντά τέσσερεις χιλιάδες κράτη) τους δικαίωνε απόλυτα πλην το Βρετανικό ΟΧΙ και το αποικιακό διαίρει και βασίλευε τους εμπόδιζε. Για να μην επεκτεινόμαστε, Ζυρίχη, ο απίστευτος ερασιτεχνισμός του «Γέρου» της Δημοκρατίας το 1963-4, η χούντα και η χαριστική βολή του πραξικοπήματος της Χούντας των Αθηνών.

Ο νυν κύπριος πρόεδρος σε συνδυασμό με την διάλυση του Αθηναϊκού κράτους τα είκοσι τελευταία χρόνια και με ραγδαίο ρυθμό τα πέντε τελευταία χρόνια δημιουργούν μια κατάσταση εκτός ελέγχου στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Διαβάστε την συνέντευξη του κύπριου προέδρου σε τουρκική εφημερίδα που παρατίθεται πιο κάτω. Αγγίζει τα όρια της παράκρουσης. Ζει σε άλλο κόσμο ενώ κατευνάζει με τρόπο απαράδεκτο και αχαρακτήριστο τον Ερτογάν.

Η Κύπρος και οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Κύπρου που ζουν εκεί ή στην διασπορά (κοντά 2 εκατομμύρια) σέρνονται στον αφανισμό. Πολλά περιθώρια δεν υπάρχουν. Η θεωρία του χάους μερικών Αμερικανών ορθά διέγνωσε ότι όταν αποδυναμώνεται το κράτος εύκολα η κοινωνία μπαίνει στο τραπέζι του Προκρούστη των στρατηγικών παιγνίων. Η Κύπρος προηγείται και το νεοελληνικό κράτος των Αθηνών ακολουθεί. Οι λαθρομετανάστες (όχι μετανάστες: λαθρομετανάστες συν βέβαια και η γνωστή δήλωση του μακαρίτη του Οζάλ που αποδεικνύεται ότι η Άγκυρα ανεξαρτήτως κυβέρνησης εφαρμόζει μεθοδικά) και οι κοσμοπολίτικες αφέλειες πολλών όλου του πολιτικού φάσματος δημιουργούν μια πολύ επισφαλή κατάσταση για την συνοχή και την ευνομία και ευταξία του νεοελληνικού κράτους.

Υστερόγραφο.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη. Επίσης, των «αποκεφαλιστών» που θέλουν «να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη». Μπορεί επίσης κανείς να αναζητήσει τις δηλώσεις των πολιτικών της Αθήνας για να κατανοήσει ότι για τα θέματα αυτά όχι μόνο δεν έχουν θέση αλλά ότι είναι και αξιοθρήνητοι συνοδοιπόροι μιας κατάστασης που δεν γνωρίζουν και ακόμη και εάν γνώριζαν δεν θα έπρεπε να αναμέναμε κάτι διαφορετικό.

Οι δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη

ου Μελέτη Μελετόπουλου*

Η προωθούμενη «λύση» του Κυπριακού οδήγησε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να προτείνει, ως ονομασία του κυοφορούμενου ομοσπονδιακού μορφώματος, το «Ηνωμένες Πολιτείες της Κύπρου».

«Το όνομα που επιθυμώ από καρδιάς είναι ‘Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου’», δήλωσε ο Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Sabah.

Είναι προφανές ότι σημειολογικά ο Αναστασιάδης υπονοεί ότι το ομοσπονδιακό σχήμα που ετοιμάζεται, θα συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ και την Δύση στα προβλήματα ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, στον πόλεμο κατά του χαλιφάτου και στην σύγκρουση των πολιτισμών στην Εγγύς Ανατολή.

Αυτή η πρόθεση του Αναστασιάδη, όμως, να προσκολληθούν γεωστρατηγικά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Κύπρου στις πραγματικές Ηνωμένες Πολιτείες και διά αυτού του τρόπου να αντιμετωπισθούν και τα τυχόν προβλήματα συνοχής και δυσλειτουργίας που θα προκύψουν, προσκρούει σε σοβαρά εμπόδια.

Διότι η Τουρκία θα απαιτήσει «λύση» που θα διασφαλίζει την παραμονή των στρατευμάτων της και των εποίκων στα κατεχόμενα. Και δεν πρόκειται, ποτέ μα ποτέ να υπογράψει συμφωνία που δεν θα κατοχυρώνει στρατεύματα και εποίκους. Μία τέτοια «λύση», όμως, θα καταστήσει την Κύπρο (και τα δυτικά συμφέροντα που εκπροσωπούνται μέσω αυτής) όμηρο μίας ενδεχόμενης νέας απομάκρυνσης της Τουρκίας από την Δύση.

Διότι η Τουρκία είναι μία μεγάλη μουσουλμανική χώρα, υπήρξε αντίπαλος της Δύσης σε δύο παγκοσμίους πολέμους και η συμπόρευσή της με τις δυτικές δυνάμεις υπήρξε πάντα καιροσκοπική και περιστασιακή, και πάντα επιφανειακή, λόγω του πολιτισμικού χάσματος που την χώριζε από τον δυτικό κόσμο. Σε περίπτωση νέας απομάκρυνσης της Τουρκίας από τα δυτικά γεωστρατηγικά συμφέροντα, θα διαθέτει μηχανισμούς να αποκόψει και την Κύπρο από το δυτικό πλαίσιο.

Εξάλλου, το συνταγματικό έκτρωμα που θα προκύψει από τυχόν συμφωνία θα είναι τόσο δυσλειτουργικό, που θα προκύψουν άμεσα σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα στην όποια διαδικασία λήψης αποφάσεων προβλεφθεί. Οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε λεπτομέρεια και κάθε ασάφεια του συντάγματος, ώστε να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως διαπραγματευτικό χαρτί έναντι της αμερικανικής και γενικότερα της δυτικής πολιτικής.

Π.χ. η χρήση των στρατιωτικών βάσεων στην Κύπρο από την αμερικανική αεροπορία, θα αποφασίζεται κατόπιν όχι αποφάσεως της ενιαίας υποτίθεται κυπριακής κυβέρνησης, αλλά διαπραγμάτευσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας, όπου κάθε φορά η Άγκυρα θα απαιτεί απτά ανταλλάγματα.

Η ελληνική και η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να υποχωρήσει από την απαίτηση απομάκρυνσης βάσεων και εποίκων πριν, το τονίζουμε: πριν από την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας. Αλλιώς, καλύτερα να συνεχίσουμε να συζητούμε εις τον αιώνα τον άπαντα.

http://neapolitiki.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF-2/

ISIS: Προδότης ο Ερντογάν, καλεί σε «κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης»:«Βοηθά τους σταυροφόρους, τους άθεους του PKK»

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους, μιλώντας σε βίντεο που ανέβηκε σε ιστοσελίδες που συνδέονται με τους τζιχαντιστές, κάλεσε σε «κατάκτηση» της Κωνσταντινούπολης, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι βοηθά τους δυτικούς «σταυροφόρους» και τους «άθεους» του PKK, καθώς και τους «κοσμικούς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Στο βίντεο, ένας άνδρας που δεν κατονομάζεται, μιλά πολύ καλά τούρκικα, αναφέρει η Hurriyet.

Ο άνδρας αποκαλεί τον Ερντογάν «προδότη» και λέει: «Δεν κυβέρνησε με τους κανόνες του Θεού. Έγινε φίλος με τους αμερικανούς, τους εβραίους, τους σταυροφόρους, τα άθεα μέλη του PKK, με τους φίλους του Ατατούρκ, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τους αποστάτες κατασκόπους της οικογένειας Σαούντ» σημείωσε.
Στο βίντεο, ο τζιχαντιστής κατηγορεί τον Ερντογάν ότι επέτρεψε την πρόσβαση σε τουρκικό έδαφος του PKK και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και ότι άνοιξε τις αεροπορικές βάσεις της Τουρκίας στους «σταυροφόρους και στα αεροσκάφη τους για να προστατεύσει το αθεϊστικό PKK».
Κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι «έγινε υπηρέτης, κυρίως για να προστατεύσει τη θέση που επρόκειτο να χάσει» και κάλεσε τους τούρκους πολίτες να επαναστατήσουν.
«Ας κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, την οποία ο προδότης Ερντογάν κάνει κάθε προσπάθεια να παραδώσει στους σταυροφόρους» αναφέρει ο τζιχαντιστής στο βίντεο, επικαλούμενος «εντολή» του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.
Μετά από βομβιστική επίθεση στα τέλη Ιουλίου στην νοτιοανατολική Τουρκία και επιθέσεις του PKK κατά δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας, η Άγκυρα ξεκίνησε επίθεση σε διπλό μέτωπο: κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και κατά των ανταρτών του PKK στο Ιράκ.

ΒΗΜΑ

622 413 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Start Typing
Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

For performance and security reasons we use Cloudflare
required
Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.