Μιχάλης Ιγνατίου, "Άπιαστη η λύση στην Κύπρο, αποσταθεροποιητής ο Ερντογάν", στο 9.84

Μιχάλης Ιγνατίου, "Άπιαστη η λύση στην Κύπρο, αποσταθεροποιητής ο Ερντογάν", στο 9.84

Αποκαλυπτικός και ταυτόχρονα συγκλονιστικός στην ανάλυση του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μιχάλης Ιγνατίου, που επί χρόνια ανταποκριτής Ελληνικών μέσων στην Αμερικανική πρωτεύουσα , μιλώντας στον 9.84, ανέλυσε γιατί η λύση του Κυπριακού, ιδίως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Τουρκία, παρά τις προβλέψεις Ευρωπαίων -Αμερικανών και αξιωματούχων του ΟΗΕ, όχι μόνο δεν έρχεται άμεσα , αλλά πάει πολύ πιο πίσω από ότι εκτιμούν οι περισσότεροι.
Πέραν των περιουσιακών, του κόστους και του εδαφικού της ενδεχόμενης επανένωσης της Κύπρου, ο Μιχ. Ιγνατίου, εκτίμησε πως η γεωπολιτική ρευστότητα, αλλά και το ύφος και ο χαρακτήρας της εξουσίας Ερντογάν, δεν προοιωνίζονται , εξελίξεις εμπιστοσύνης και εχέγγυα μίας δίκαιης λύσης.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Τουρκία εισέρχεται σε έναν βαθύ διχασμό, με το στρατό τριχοτομημένο , που δεν εξασφαλίζει παρά την πρόσκαιρη ισχύ Ερντογάν ,την συηνέχεια του καθεστώτος του, μη αποκλείοντας καταστάσεις και εμφυλίου, αν ο ίδιος ως αμφιλεγομένη και ψυχολογικά προσωπικότητα δεν αυτοκυριαρχηθεί .
Αίσθηση προκάλεσε τέλος η αναφορά του για το «τις πταίει» και το ρόλο του ελληνικού πολιτικού συστήματος, στην προς έβδομη χρονιά περιδίνηση και φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, με αφορμή και το πολύκροτο βιβλίο του ντοκουμέντο: «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή».
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/07/2016, 12:22

Π. Ήφαιστος, ΠΕΡΙ «ΤΡΕΛΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ»: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑ

21 Ιουλίου, 2016

του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη, ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ως προς το αίτημα ασύλου των «8» ανδρών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

21 Ιουλίου, 2016