Στ. Λυγερός για την εκλογή του προέδρου Trump : Λύσεις σε συνθήκες μη κανονικότητας

Στ. Λυγερός για την εκλογή του προέδρου Trump : Λύσεις σε συνθήκες μη κανονικότητας

Η εκλογή Τράμπ , κόντρα και πάλι σε δημοσκοπήσεις και συστημικές επιλογές, επιβεβαιώνει, ότι όλος ο πλανήτης ζει σε συνθήκες μη κανονικότητας, με την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και του μοντέλου που η παγκοσμιοποίηση σαρώνει με τον φιλελεύθερο οικονομικά όρο των αγορών, ως αφήγημα στο οποίο έχουν υποταχθεί κεντροδεξιά και κεντροαριστερά, λέει στον 9.84 ο αρθρογράφος στο  «Πρώτο Θέμα» και αναλυτής Σταύρος Λυγερός.
Οι κοινωνίες , είτε με αριστερά κόμματα είτε με ακραία  φοβικά δεξιά κινήματα, επιχειρούν να βρουν απαντήσεις σε συνθήκες μη κανονικότητα, που το ίδιο το σύστημα δεν έχει αντιληφθεί ότι επικρατούν παντού. Η εκλογή Τράμπ , αλλάζει και τον χαρακτήρα της επίσκεψης Ομπάμα  στην Αθήνα, ενώ ο Σταύρος Λυγερός  εκτιμά ότι και γεωπολιτικά αλλάζουν πολλές ισορροπίες.

Π. Ήφαιστος, ΗΠΑ: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ. ΤΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΊ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ; Η νίκη του πολίτη; Ποιες προϋποθέσεις των Αμερικανικών στρατηγικών επιλογών που έχουν ως άξονα την έννοια της ισορροπίας εντός του αναδυόμενου πολυπολικού διεθνούς συστήματος

9 Νοεμβρίου, 2016

Βασίλης Βιλιάρδος, Ηλίθιος κλόουν;

9 Νοεμβρίου, 2016