Η Ελληνική κρίση, το ευρώ, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ και οι αναφορές στην δραχμή. Βίντεο Τεντ Μάλλοχ, Σταύρος Λυγερός

tramp-1O Τεντ Μάλλοχ  ενδέχεται να είναι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Όπως και να έχει οι απόψεις του συζητούνται ευρέως. Ταυτόχρονα λίγοι θα διαφωνήσουν με την εκτίμηση ότι στην Ευρώπη τα πάντα κινούνται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Για το ίδιο θέμα θα υπάρξουν αναρτήσεις που κρίνεται ότι φωτίζουν πτυχές των ζητημάτων αυτών που αφορούν ζωτικά την Ελλάδα.

Εδώ αναρτώνται δύο συνεντεύξεις του Τεντ Μάλλοχ. Σημειώνουμε δύο πτυχές. Πρώτον, σε αμφότερες τις συνεντεύξεις αναφέρεται σε μεγάλη μείωση του χρέους της Ελλάδας και στην δεύτερη, αναφέρεται σε προγενέστερη δήλωση του ίδιου του νυν προέδρου Τράμπ για την Ελλάδα και το ευρώ.

Τονίζεται πάντως ότι το ζήτημα απαιτεί προσοχή και προσεκτική εκτίμηση όλων των παραγόντων, των θέσεων των εμπλεκομένων, την διαμόρφωση των θέσεών τους και την ρευστότητα στο επίπεδο της Ευρώπης και των Ευρωατλαντικών σχέσεων.

Παραθέτουμε επίσης και μια συναφή συνέντευξη του έγκυρου αναλυτή Σταύρου Λυγερού για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ

 

 

Advertisements


Κατηγορίες:Brexit, πρόεδρος Τραμπ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώπη, ΕΕ, Ελλάδα, Λυγερός Σταύρος, Σταύρος Λυγερός, ευρώ, ONE, Trump

Ετικέτες: , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: