Η Ελληνική κρίση, το ευρώ, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ και οι αναφορές στην δραχμή. Βίντεο Τεντ Μάλλοχ, Σταύρος Λυγερός

Η Ελληνική κρίση, το ευρώ, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ και οι αναφορές στην δραχμή. Βίντεο Τεντ Μάλλοχ, Σταύρος Λυγερός

tramp-1O Τεντ Μάλλοχ  ενδέχεται να είναι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Όπως και να έχει οι απόψεις του συζητούνται ευρέως. Ταυτόχρονα λίγοι θα διαφωνήσουν με την εκτίμηση ότι στην Ευρώπη τα πάντα κινούνται με καταιγιστικούς ρυθμούς.
Για το ίδιο θέμα θα υπάρξουν αναρτήσεις που κρίνεται ότι φωτίζουν πτυχές των ζητημάτων αυτών που αφορούν ζωτικά την Ελλάδα.
Εδώ αναρτώνται δύο συνεντεύξεις του Τεντ Μάλλοχ. Σημειώνουμε δύο πτυχές. Πρώτον, σε αμφότερες τις συνεντεύξεις αναφέρεται σε μεγάλη μείωση του χρέους της Ελλάδας και στην δεύτερη, αναφέρεται σε προγενέστερη δήλωση του ίδιου του νυν προέδρου Τράμπ για την Ελλάδα και το ευρώ.
Τονίζεται πάντως ότι το ζήτημα απαιτεί προσοχή και προσεκτική εκτίμηση όλων των παραγόντων, των θέσεων των εμπλεκομένων, την διαμόρφωση των θέσεών τους και την ρευστότητα στο επίπεδο της Ευρώπης και των Ευρωατλαντικών σχέσεων.
Παραθέτουμε επίσης και μια συναφή συνέντευξη του έγκυρου αναλυτή Σταύρου Λυγερού για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ

 

 

Κλέαρχος Κυριακίδης, Οι Πέντε Πυλώνες της Διχοτόμησης: Η ουσία της τουρκικής στρατηγικής έναντι της Κύπρου

19 Φεβρουαρίου, 2017

Π. Ήφαιστος, το ισλαμικό κίνημα στην Τουρκία. Οι βαθύτατες προεκτάσεις της ισλαμικής κοσμοθεωρίας στην Τουρκία, στις περιφερειακές εξελίξεις και στην Κύπρο. Βιβλιοπαρουσίαση: Κωνσταντίνος Γώγος, Το ισλαμικό κίνημα στην Τουρκία

19 Φεβρουαρίου, 2017