Η αδυναμία ηγετών στη Δύση αποθρασύνει παίκτες όπως η Τουρκία
Το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης θα ενταθεί , άλλωστε η επανεκλογή Πούτιν , μάλλον ενδυναμώθηκε από το κλίμα αυτό.
Όμως σε ένα πολυπολικό κόσμο, το ανησυχητικό είναι πως και οι λαοί συντηρητικοποιούνται , αντί να αντιστέκονται στο φιλοπόλεμο κλίμα σε μια εποχή που τίποτα , ούτε τα σύνορα δεν είναι δεδομένα πια, λέει η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά , ειδική σε θέματα διεθνούς ασφάλειας, Μαίρη Μπόση στο Ράδιο 98,4.
Η ανυπαρξία συγκροτημένης και με σαφή άποψη στη Δύση ηγεσίας, αποθρασύνει γεωπολιτικούς παίκτες όπως και η Τουρκία, για την οποία η πανεπιστημιακός Μαίρη Μπόση, δεν αποκλείει νέα κλιμάκωση με άξονα και τα ενεργειακά και το μεταναστευτικό έναντι Ελλάδα – Κύπρου και Ευρώπης.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xG8avpI6DXk&w=854&h=480]
Πηγή: https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1503175/mairi-bosi-tha-edathei-to-psuhropolemiko-klima/