Η. Κουσκουβέλης: Τα όρια της Τουρκίας και η Γεωπολιτική Ανακατανομή

Αναγκαία η Εθνική Στρατηγική Βάθους στην Ελλάδα

Οι εξελίξεις στη Συρία, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ , αλλά και η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, θέτουν και τα όρια των προκλήσεων σε Κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο, λέει ο καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ Ηλίας Κουσκουβέλης στο Ράδιο 98.4 .

Η Τουρκία αλλά και οι άλλες Βαλκανικές χώρες , όπως περιγράφονται από ομάδα 12 επιστημόνων στη διμηνιαία έκθεση της έδρας «Θουκιδίδης» του ΓΕΕΘΑ, δείχνουν τα όρια, τις εξελίξεις αλλά και τις ανατροπές στην ευρύτερη περιοχή μας, είπε ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο ΠΑΜΑΚ , Ηλίας Κουσκουβέλης.

Κατά τον ίδιο η Τουρκία είναι ως διαρκής παράγοντας αστάθειας στη περιοχή, ανοιχτό στοίχημα , κυρίως από την απροσδιοριστία μέχρι σήμερα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Μάλιστα, όπως επεσήμανε, οι εξελίξεις στη Συρία, σε συνδυασμό με τις  αλλαγές στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ , αλλά και η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, θέτουν και  τα όρια των προκλήσεων σε Κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο.

 

50-kouskouvelis-diethnis-shesis.jpg    40-apotroph

Πηγή: https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/1502662/ikouskouvelis-ta-oria-tis-tourkias-kai-i-geopolitiki-anakatanomi/

Advertisements


Κατηγορίες:Διάφορα

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: