Στ.Λυγερός: Η επιθετική Τουρκία και το παιχνίδι με την Κύπρο για τα ενεργειακά

Στ.Λυγερός: Η επιθετική Τουρκία και το παιχνίδι με την Κύπρο για τα ενεργειακά

Η Ελλάδα να αντιληφθεί ότι η Τουρκία παίζει σε άλλη πίστα προκλήσεων

Ο επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός μιλώντας στον 98.4 εξήγησε γιατί η Τουρκία με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς ενδεχομένως να τερματίσει γρηγορότερα το παζάρι, αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της την με κάθε τρόπο παρέμβαση στα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στη Κύπρο.

 Η πρόκληση στη Κυπριακή ΑΟΖ θα ενταθεί και με έξοδο του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου , αλλά στη Κυπριακή ΑΟΖ  παίζεται και το παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων ισχύος και εταιρειών που ενδεχομένως θα προτιμούσαν αντί για προστασία από τις μεγάλες χώρες να τα έβρισκαν οι δύο κοινότητες στη Κύπρο , λέει ο Σταύρος Λυγερός. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι ειδικά τώρα πιέζεται πανταχόθεν η Κυπριακή Δημοκρατία για μια λύση τύπου Ανάν,  η οποία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αν δεν ενδώσει , τότε το πρόβλημα περνάει στις εταιρίες και φυσικά στον Ερντογάν, ο οποίος ταυτόχρονα δεν μιλάει για γκρίζες ζώνες πλέον στο Αιγαίο αλλά για τουρκική κυριαρχία. Εξήγησε παράλληλα γιατί η Τουρκία με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς ενδεχομένως να τερματίσει γρηγορότερα το παζάρι, αλλά κυρίως  γιατί θεωρεί ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της την με κάθε τρόπο παρέμβαση στα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στη Κύπρο.

Πηγή: https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1504184/stlugeros-i-epithetiki-tourkia-kai-to-paihnidi-me-tin-kupro-gia-ta-energeiaka/

 

Γιώργος Λυκοκάπης, Οι ΗΠΑ, η Κίνα και η «παγίδα του Θουκυδίδη»

29 Μαρτίου, 2018

Μαίρη Μπόση, Ερντογάν: Έτοιμος για όλα σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ - Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός

29 Μαρτίου, 2018