Κ. Γρίβας: Η Τουρκία δεν θα σταματήσει την κλιμάκωση

Κ. Γρίβας: Η Τουρκία δεν θα σταματήσει την κλιμάκωση

Η Αποτροπή σε πρώτο πλάνο.

Η Τουρκία βρίσκεται σε πορεία διαρκούς κλιμάκωσης προς την Ελλάδα και την Κύπρο, στο εδώ και δύο χρόνια υβριδικό πόλεμο που διεξάγει σε ψυχολογικό πεδίο, λέει ο καθηγητής γεωστρατηγικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας, στον 98.4.

Ο ίδιος εκτιμά ότι άμεσα ο Ερντογάν δεν θα οδηγήσει σε πολεμική αναμέτρηση τις καταστάσεις, ενδεχομένως θα επιζητά θερμά επεισόδια, ενώ δεν δίνει πιθανότητες σοβαρές σε μια παρέμβαση Πούτιν, για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς εκτός κι αν μια εντυπωσιακή κίνηση εξυπηρετεί άλλους σκοπούς για τον ίδιο και την Τουρκία, διαφορετικά ο Ερντογάν θα κρατήσει για καιρό την υπόθεση αυτή σε παζάρι.

Η Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να αντιληφθούν ότι μόνο η στρατηγική αποτροπής μπορεί να περιορίσει την Τουρκική προκλητικότητα που ήδη έχει αλλάξει ταχύτητα, υποστήριξε ο πανεπιστημιακός Κ.Γρίβας, υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα η πολιτική ελίτ αδυνατεί για την ώρα να αντιληφθεί τις περίπλοκες εξελίξεις στη περιοχή,  αναζητώντας απλά «φίλους» στη βάση του διεθνούς δικαίου και όχι των εθνικών συμφερόντων.

Τόνισε μάλιστα ότι χρειάζεται άμεσα μάλιστα κοινωνική συναίνεση για ταχύτατες  εξοπλιστικές βελτιώσεις.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία βρίσκεται σε πορεία διαρκούς κλιμάκωσης προς την Ελλάδα και την Κύπρο, στο εδώ και δύο χρόνια υβριδικό πόλεμο που διεξάγει σε ψυχολογικό πεδίο.


Πηγή: https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1504845/kgrivas-i-tourkia-den-tha-stamatisei-tin-klimakosi/

Π.Ήφαιστος: Στρατηγική Βάθους και πολεμική ετοιμότητα για διασφάλιση της ειρήνης

3 Απριλίου, 2018

Αντώνης Φώσκολος, Ενδείξεις ύπαρξης γιγαντιαίων κοιτασμάτων στην Ελλάδα

3 Απριλίου, 2018