Μ. Μπόση: Προς νέα ένταση οι προσφυγικές ροές

Μ. Μπόση: Προς νέα ένταση οι προσφυγικές ροές

Στροφή σε ακραίο συντηρητισμό των κοινωνιών

Τα χτυπήματα στη Συρία και χωρίς καν επίκληση πάλι των κανόνων του διεθνούς δικαίου, το παγκόσμιο ψυχροπολεμικό κλίμα και ο φόβος λαών που βλέπουν σε πλήρη διάλυση τις χώρες τους, θα οδηγήσουν σε νέα ένταση τις προσφυγικές ροές προς την Ε.Ε. με πρώτη πύλη εισόδου την Ελλάδα αλλά και από τις ακτές της Βορείου Αφρικής στην Ιταλία, λέει η καθηγήτρια σε θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μαίρη Μπόση στον 98.4.

Τα θέματα ασφάλειας και τρομο-υστερίας, σε ένα εξαιρετικά ρευστό γεωπολιτικά τοπίο, οδηγούν σε ακόμη πιο συντηρητικά αντανακλαστικά τις κοινωνίες της Δύσης, την ώρα που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους , δημιουργούν ένα κλίμα με τις επεμβάσεις τους ανακατανομής του πλούτου και της ενέργειας, με αλλαγές συνόρων , χωρών και πολέμους, λέει η πανεπιστημιακός.
Κατά την ίδια μάλιστα τα χτυπήματα στη Συρία και χωρίς καν επίκληση πάλι των κανόνων του διεθνούς δικαίου, το παγκόσμιο ψυχροπολεμικό κλίμα και ο φόβος λαών που βλέπουν σε πλήρη διάλυση τις χώρες τους, θα οδηγήσουν σε νέα ένταση τις προσφυγικές ροές προς την Ε.Ε.

 


63-peirateia-tromokratia.jpg bossi_syria
Πηγή: https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1506053/m-bosi-pros-nea-edasi-oi-prosfugikes-roes/

Φεριντούν Σινιρίογλου, Η Τουρκία αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα Ελλάδας και Κύπρου με επιστολή στον ΟΗΕ

18 Απριλίου, 2018

Μάριος Ευριβιάδης, Σαλαφιστής μουσουλμάνος ο Ερντογάν: η ερμηνεία για τις ακαταλαβίστικες συμπεριφορές του

18 Απριλίου, 2018