Γ. Κοντογιώργης: Ιμιοποίηση της Ελλάδας

Γ. Κοντογιώργης: Ιμιοποίηση της Ελλάδας

Οι στρατηγικές ήττες οργανώνονται στο εσωτερικό μίας χώρας

Η Τουρκία βλέπει από το 1996 και μετά, ότι μπορεί να επιτύχει όχι απλά την Φιλανδοποίηση της Ελλάδας, αλλά την Ιμιοποίηση της, ασκώντας κυριαρχία σε Αιγαίο και Κύπρο σε σημεία που ουδέποτε είχε φανταστεί, πατώντας ουσιαστικά στην λογική συνθηκολόγησης εδώ και δύο δεκαετίες της πολιτικής ελίτ της χώρας μας, είπε ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Γιώργος Κοντογιώργης , στον 98.4.

Οι στρατηγικές ήττες οργανώνονται στο εσωτερικό μίας χώρας,  όταν για χρόνια καλλιεργείται η συνθηκολόγηση με τον απέναντι όπως η Τουρκία. Κυρίως όταν στην Ελλάδα , συστηματικά διαλύεται ο συνεκτικός ιστός μίας κοινωνίας να προασπιστεί την κυριαρχία του κράτους της και του έθνους που το συγκροτεί, λέει ο πανεπιστημιακός Γιώργος Κοντογιώργης. Ταυτόχρονα αναλύει γιατί κατά την γνώμη του η ισχυροποίηση Ερντογάν στο εσωτερικό του, γίνεται εργαλείο άσκησης  της εξωτερικής του πολιτικής με όρους ισχύος . Μάλιστα υποστήριξε ότι η  Τουρκία βλέπει από το 1996 και μετά, ότι μπορεί να επιτύχει όχι απλά την Φιλανδοποίηση  της Ελλάδας, αλλά την Ιμιοποίηση της, ασκώντας κυριαρχία σε  Αιγαίο και Κύπρο σε σημεία που ουδέποτε είχε φανταστεί.

 

kontogiwrgis-ceb5ceb8cebdcebfcf82 kontogkosmb1
Πηγή: https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1506922/gkodogiorgis-imiopoiisi-tis-elladas/

Π. Ήφαιστος, ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ, ΕΝΔΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ και τα σύνορα κρίσεων χαμηλής έντασης, ενδοπολεμικής αποτροπής-κλιμάκωσης και γενικευμένου πολέμου

24 Απριλίου, 2018

Derek Chollet and Alexandra de Hoop Scheffer, Washington Puts the Macron Method to the Test

24 Απριλίου, 2018