Η. Κουσκουβέλης: Κατέρρευσε η πολιτική κατευνασμού μετά τις Τουρκικές προβοκάτσιες

Η. Κουσκουβέλης: Κατέρρευσε η πολιτική κατευνασμού μετά τις Τουρκικές προβοκάτσιες

Κλειδί η οριοθέτηση και η υποστήριξη της ΑΟΖ

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης, μιλώντας σήμερα στον 98.4 εξήγησε γιατί το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης στη Τρίπολη της Λιβύης , δεν αποτελεί και μεταξύ τους οριοθέτηση ΑΟΖ, αλλά σαφή ένδειξη με την απάλειψη του συμπλέγματος Καστελόριζου και της Κρήτης, ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για το διεθνές δίκαιο. Η πολιτική του κατευνασμού είπε,  έχει καταρρεύσει και η Ελλάδα πρέπει όχι απλά άμεσα να οριοθετήσει ΑΟΖ με Κύπρο και Αίγυπτο , αλλά και να το υποστηρίξει και στρατιωτικά αυτό. Κατά τον ίδιο είναι ανεπίτρεπτο να καλλιεργείται κλίμα ηττοπάθειας και από μερίδα αρμοδίων και ΜΜΕ στην Ελλάδα, αναπαράγοντας την προπαγάνδα της Τουρκίας ακόμη και χαρτών μέσω tweet.

Η Ελλάδα πρέπει να σπάσει τα φοβικά της σύνδρομα είπε ο Ηλίας Κουσκουβέλης και αντί να παρακολουθεί και να αντιδρά απλά στη δράση της Τουρκίας , να δημιουργήσει η ίδια εξελίξεις στρατηγικού χαρακτήρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1561861/i-kouskouvelis-katerreuse-i-politiki-kateunasmou-meta-tis-tourkikes-provokatsies/

Βιβλία των Εκδόσεων Ποιότητα του Ηλία Κουσκουβέλη:

 

 

 

Γ. Κοντογιώργης, Τι κρύβει η άρνηση της ελληνικής συνέχειας και της ψήφου της Διασποράς - 23.11.2019

4 Δεκεμβρίου, 2019

Διονύσης Τσιριγώτης, Το ανατολίτικο παζάρι και οι Μεγάλες Δυνάμεις

4 Δεκεμβρίου, 2019