Κορυφαία βιβλία διεθνούς πολιτικής, του Κωνσταντίνου Κολιόπουλου

Κορυφαία βιβλία διεθνούς πολιτικής, του Κωνσταντίνου Κολιόπουλου

Ένα από τα προβλήματα του δημόσιου διαλόγου στη χώρα μας είναι ότι πολύς κόσμος εκφέρει άποψη για τα εθνικά θέματα χωρίς να έχει ιδέα από διεθνή πολιτική (ορισμένοι μάλιστα απ’ αυτούς ανέρχονται και σε ανώτατα δημόσια αξιώματα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Ορίστε λοιπόν μερικά βιβλία που θα μπορούσαν να απαντούν στο ερώτημα: «Αν είχα τη δυνατότητα να διαβάσω μόνο ένα βιβλίο για Διεθνή Πολιτική, ποιο θα ήταν αυτό;» Επέλεξα βιβλία που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, είναι προσπελάσιμα από το ευρύτερο κοινό και, ως επί το πλείστον, είναι σχετικά μικρά σε όγκο. Καλό διάβασμα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Martin Wight, Power Politics [ελλ. τίτλος: Πολιτική των δυνάμεων]. Μάλλον η ελληνική μετάφραση έχει εξαντληθεί. Αν τη βρείτε κάπου αρπάξτε την, αλλιώς διαβάστε το πρωτότυπο. Υπέροχη ανάλυση πολλών πτυχών της διεθνούς πολιτικής. Το διάβασα σε αρκετά μεγάλη ηλικία, αλλά και πάλι με εντυπωσίασε *.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή. https://www.facebook.com/constantinos.koliopoulos44/posts/613277449387913 

*  Σημείωση των Εκδόσεων Ποιότητα: Από τις Εκδόσεις Ποιότητα έχει εκδοθεί το επόμενο πολύ σημαντικό και τελευταίο βιβλίο του Martin Wight, Διεθνής θεωρία. Tα τρία ρεύµατα σκέψης. 

 

 

 

 

 

Γ. Κοντογιώργης: Η Τουρκία προετοιμάζει τους όρους της τελικής «λύσης»

1 Σεπτεμβρίου, 2020

Κλέρχος Κυριακίδης, Ο κατευνασμός της Τουρκίας και τα αγνοημένα διδάγματα της ιστορίας

1 Σεπτεμβρίου, 2020