Βιογραφικό

Author Picture

Κωνσταντίνος Μπαλωμένος

Ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος είναι Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου, απόφοιτος του Μεταπτυχιακού προγράμματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Έχει εργαστεί ως μετακλητός υπάλληλος στο Υπουργείο Εξωτερικών και επί πολλά χρόνια εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, αείμνηστου κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σήμερα, εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας, με ειδίκευση στην επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων και τη στρατηγική επικοινωνία.

Επί 11 έτη είναι εισηγητής/διαλέκτης στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), καθώς και σε άλλες στρατιωτικές σχολές (ΣΔΙΕΠ Αεροπορίας, Σχολή Εθνικής Ασφάλειας κ.λπ) σε θέματα Δημοσίων Σχέσεων, Στρατηγικής Επικοινωνίας, Διαχείρισης Κρίσεων και Διαχείριση ΜΜΕ και Κοινής Γνώμης σε καταστάσεις κρίσεων και εκτάκτων αναγκών.

Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε πολλά εκπαιδευτικά συνέδρια, αλλά και σε ημερίδες και ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι τακτικό μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος και από το 2006 έως 2008 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου: «Διεθνής Τρομοκρατία και Στρατηγική Επικοινωνία – Διαχείριση Τρομοκρατικών Κρίσεων». (Εκδόσεις Ποιότητα)